Norges Lastebileier-Forbund og SOTIN setter Rekruttering av Yrkessjåfører på Norgeskartet. Ferske undersøkelser viser at det er behov for minst 2000 nye sjåfører hvert år de neste 14 årene. I sammenheng med Transport og Logistikk 2019 skal Julianne Brox som er lærling i Yrkessjåførfaget kjøre en semitrailer fra Tromsø til Lillestrøm. Underveis legges det inn mange arrangementer hvor spesielt ungdommer ønskes velkommen.

Det hele starter med en KICK OFF i Tromsø tirsdag 17 september. Julianne skal bruke en uke på ferden og det er lagt inn 15 stopp underveis. Representanter fra bransjen, videregående skoler, Opplæringskontorer, lærebedrifter vil være deltakere på de lokale arrangementene. Vi har tro på at 1000 til 1500 ungdommer vil få muligheten til å treffe Julianne i løpet av en hektisk uke. Det hele avsluttes med ankomst Lillestrøm klokken 10.30 torsdag 26 september. Her vil Marit Bjørgen ta plass i semitraileren sammen med Julianne. Sammen skal de dele ut prisen for årets lærebedrift innen Transport og Logistikk.

Følg Julianne her

Hvorfor gjør vi dette? Vi ønsker å rett oppmerksomhet rundt rekruttering av yrkessjåfører og spesielt ungdommer. Opplæringskontorer som er medlem i SOTIN har læreplassgaranti i Yrkessjåførfaget i 2019. Vi ønsker at flere velger en Yrkesfaglig utdanningsvei

Frem mot 2030 vil NLFs medlemsbedrifter alene trenge 15 000 nye sjåfører for å opprettholde sin markedsandel. For å sikre at vi dekker inn dette behovet, må alle trekke i samme retning, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.