Årets lærebedrift 2016

Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk

06.04.2017

 

Styrkebaserte klasser

Håndboken “Styrkebaserte klasser. Fra et godt klassemiljø til gode praksisopplevelser og læreplasser” er rettet mot lærere og andre som ønsker å bidra til en økt gjennomstrømning i videregående skole med fokus på å få læreplasser.

23.03.2017

 

Flere unge vil bli Yrkessjåfører!

I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

23.03.2017

 

NHO-rapport: – Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig

«Ikke min type jobb» og «lite penger i det» sier ungdom om bussjåføryrket. Samtidig er Norge avhengig av å utdanne 1000 nye sjåfører hvert år for å få nok folk til å reise kollektivt, ifølge nye beregninger.

27.01.2017

 

NM-tittel i Yrkessjåførfaget til Oslo og Østfold

Denne uken har våre 21 beste Yrkessjåførlærlinger i Norge kjempet i Godstransport og Persontransport under Yrkes-NM i Bergen. Etter mange omfattende og krevende øvelser ble tilslutt Mats Anthon Skjønhaug Norgesmester i Godstransport, Anders Davan Vikeby ble Norgesmester i Persontransport.

21.10.2016

 

Yrkesfaglige utvalg har levert sine rapporter

Utdanningsdirektoratet opprettet fem yrkesfaglige utvalg som skal delta i arbeidet med ny tilbudsstruktur. I utvalgene sitter personer fra næringslivet, fylkeskommunene, forskere og øvrige ressurspersoner. De har fått i oppdrag å vurdere hvordan endringer i arbeidsmarkedet påvirker fag- og yrkesopplæringen, og å komme med forslag til tiltak som kan bidra til å gi fremtidsrettede opplæringstilbud. Transport og logistikk er representert i Yrkesfaglig utvalg for bygg, elektro og industri. Rapporten foreligger

04.03.2016

 

Sats på en ungdom!

Nå er det på tide å sikre seg en lærling. Ta kontakt med et av de lokale Opplæringskontorene for å søke om godkjenning som lærebedrift, eller for å komme i kontakt med ungdom som søker læreplass

01.03.2016

 

Økt interesse for Transport og logistikk

Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane har merka en økning av elever og lærlinger.

24.08.2015

 

Nye lærlinger

I løpet av august vil det starte ca 300 nye yrkessjåfør lærlinger i Norge

19.08.2015

 

Kjøretillatelse for lærlinger

Etter innføring av 3. førerkortdirektiv blir det endringer for berørte parter i læreforholdet.

03.08.2015

Sats på en ungdom!

I Norge finnes det 40 videregående skoler med ca. 600 ungdommer på Vg2 Transport og Logistikk. Mange av ungdommene er nå på jakt etter læreplass i Yrkessjåfør- og logistikkfaget. Læretiden starter vanligvis i august 2016. Bedrifter som ønsker seg en eller flere lærlinger må sørge for å være godkjent som lærebedrift. Opplæringskontorene hjelper dere i denne prosessen. 

I Yrkessjåførfaget starter lærlingen med opplæring til førerkort klasse CE eller D. Opplæringen er en del av læretiden og gjennomføres normalt som et 19-ukerskurs på en av landslinjene. Det betyr at lærlingen er klar til å starte opp i bedrift ved juletider 2016. Lærlingen må ha avtale om læreplass for å starte på førerkortopplæring. Læretid i bedrift er vanligvis 2 år inklusive førerkortopplæring.

Lærlinger i Logistikkfaget starter i bedrift i løpet av høsten. Også her er læretiden 2 år. Lærlinger i logistikkfaget har normalt truckførerbeviset i orden i det de fyller 18 år.

Det kan være en lønnsom investering ved å satse på en ungdom. Godkjente lærebedrifter har fordeler ved offentlige anbud. Lærlingen er ofte raskt produktive, bedriften har mulighet til å forme sine egne medarbeidere. Lærlingen skal ha minimum en årslønn i løpet av læretiden.
Adresse:
Sotin - Stolvstadvegen 1
2360 Rudshøgda
Telefon: 22 25 75 03
E-post: post@sotin.no

Levert av