Flere unge vil bli Yrkessjåfører!I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

ØIVIND AKSBERG

 I en bransje med stor etterspørsel etter nye fagarbeidere er dette gledelige nyheter. Charles Galaasen i SOTIN (Samarbeidsforum for Opplæringsvirksomheter
innen Transport- og Logistikkfag I Norge) har studert tallene fra VIGO -  nettstedet for de som skal søke videregående opplæring i skole eller bedrift. 
-Søknadsfristen på vigo.no var 1. mars, og nå begynner kabalen med å plassere lærlingene rundt i forskjellige lærebedrifter. Jeg har dratt ut en rapport på søkere til Transport og logistikk. Mest gledelig er økningen i søkere til Yrkessjåførfaget – i 2016 var det 365 søkere, i år er det hele 445, forteller en svært fornøyd Galaasen.


For få plasser på landslinjene?

De søkerne som får skrevet lærekontrakt i løpet av våren skal normalt starte på førerkortopplæring i august. Dette gjennomføres for de aller fleste på en landslinje i Yrkessjåførfaget. I Norge har vi 11 slike landslinjer. Galaasen er bekymret for kapasiteten denne høsten.  
-Når det gjelder Yrkessjåførfaget så er det i beste fall en kapasitet på 330 lærlinger på landslinjer til høsten. Dette forutsetter at alle linjene tar inn 30 lærlinger. Dersom landslinjer legger seg på 24 lærlinger vil kapasiteten være 264. I tillegg til de 445 som har søkt via VIGO kommer det nok en del utenom, sier han. 


Galaasen ser likevel positivt på det. Han mener at SOTIN kan bidra til at så mange som mulig får startet utdannelsen til høsten. Han legger til at 4. og 5. april arrangeres YRKESFAG – TRANSPORT OG LOGISTIKK 2017 på Gardermoen. Til nå er det påmeldt 90 deltakere fra skoler, bedrifter, opplæringskontorer, mm. 
-Dette er en viktig møteplass for alle som opptatt av utdanning i våre fag, sier han avslutningsvis.Søkertall fra VIGO 2017:

Adresse:
Sotin - Stolvstadvegen 1
2360 Rudshøgda
Telefon: 22 25 75 03
E-post: post@sotin.no

Levert av  
123movie mangadexmangadex