Årets lærebedrift 2016

Bring transportløsninger, avdeling Lom og Otta, er kåret til årets lærebedrift innen transport og logistikk

06.04.2017

 

Styrkebaserte klasser

Håndboken “Styrkebaserte klasser. Fra et godt klassemiljø til gode praksisopplevelser og læreplasser” er rettet mot lærere og andre som ønsker å bidra til en økt gjennomstrømning i videregående skole med fokus på å få læreplasser.

23.03.2017

 

Flere unge vil bli Yrkessjåfører!

I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

23.03.2017

 

NHO-rapport: – Norge trenger 1000 nye bussjåfører årlig

«Ikke min type jobb» og «lite penger i det» sier ungdom om bussjåføryrket. Samtidig er Norge avhengig av å utdanne 1000 nye sjåfører hvert år for å få nok folk til å reise kollektivt, ifølge nye beregninger.

27.01.2017

 

NM-tittel i Yrkessjåførfaget til Oslo og Østfold

Denne uken har våre 21 beste Yrkessjåførlærlinger i Norge kjempet i Godstransport og Persontransport under Yrkes-NM i Bergen. Etter mange omfattende og krevende øvelser ble tilslutt Mats Anthon Skjønhaug Norgesmester i Godstransport, Anders Davan Vikeby ble Norgesmester i Persontransport.

21.10.2016

 

Yrkesfaglige utvalg har levert sine rapporter

Utdanningsdirektoratet opprettet fem yrkesfaglige utvalg som skal delta i arbeidet med ny tilbudsstruktur. I utvalgene sitter personer fra næringslivet, fylkeskommunene, forskere og øvrige ressurspersoner. De har fått i oppdrag å vurdere hvordan endringer i arbeidsmarkedet påvirker fag- og yrkesopplæringen, og å komme med forslag til tiltak som kan bidra til å gi fremtidsrettede opplæringstilbud. Transport og logistikk er representert i Yrkesfaglig utvalg for bygg, elektro og industri. Rapporten foreligger

04.03.2016

 

Sats på en ungdom!

Nå er det på tide å sikre seg en lærling. Ta kontakt med et av de lokale Opplæringskontorene for å søke om godkjenning som lærebedrift, eller for å komme i kontakt med ungdom som søker læreplass

01.03.2016

 

Økt interesse for Transport og logistikk

Opplæringskontoret for Transport og Logistikk i Sogn og Fjordane har merka en økning av elever og lærlinger.

24.08.2015

 

Nye lærlinger

I løpet av august vil det starte ca 300 nye yrkessjåfør lærlinger i Norge

19.08.2015

 

Kjøretillatelse for lærlinger

Etter innføring av 3. førerkortdirektiv blir det endringer for berørte parter i læreforholdet.

03.08.2015

Flere unge vil bli Yrkessjåfører!I VIGO er det en kraftig vekst i søkertallet til Yrkessjåførfaget i år. På landsbasis er det hele 22% økning fra 2016. Nå kan det bli kamp om plassene på førerkortopplæring til høsten.

ØIVIND AKSBERG

 I en bransje med stor etterspørsel etter nye fagarbeidere er dette gledelige nyheter. Charles Galaasen i SOTIN (Samarbeidsforum for Opplæringsvirksomheter
innen Transport- og Logistikkfag I Norge) har studert tallene fra VIGO -  nettstedet for de som skal søke videregående opplæring i skole eller bedrift. 
-Søknadsfristen på vigo.no var 1. mars, og nå begynner kabalen med å plassere lærlingene rundt i forskjellige lærebedrifter. Jeg har dratt ut en rapport på søkere til Transport og logistikk. Mest gledelig er økningen i søkere til Yrkessjåførfaget – i 2016 var det 365 søkere, i år er det hele 445, forteller en svært fornøyd Galaasen.


For få plasser på landslinjene?

De søkerne som får skrevet lærekontrakt i løpet av våren skal normalt starte på førerkortopplæring i august. Dette gjennomføres for de aller fleste på en landslinje i Yrkessjåførfaget. I Norge har vi 11 slike landslinjer. Galaasen er bekymret for kapasiteten denne høsten.  
-Når det gjelder Yrkessjåførfaget så er det i beste fall en kapasitet på 330 lærlinger på landslinjer til høsten. Dette forutsetter at alle linjene tar inn 30 lærlinger. Dersom landslinjer legger seg på 24 lærlinger vil kapasiteten være 264. I tillegg til de 445 som har søkt via VIGO kommer det nok en del utenom, sier han. 


Galaasen ser likevel positivt på det. Han mener at SOTIN kan bidra til at så mange som mulig får startet utdannelsen til høsten. Han legger til at 4. og 5. april arrangeres YRKESFAG – TRANSPORT OG LOGISTIKK 2017 på Gardermoen. Til nå er det påmeldt 90 deltakere fra skoler, bedrifter, opplæringskontorer, mm. 
-Dette er en viktig møteplass for alle som opptatt av utdanning i våre fag, sier han avslutningsvis.Søkertall fra VIGO 2017:

Adresse:
Sotin - Stolvstadvegen 1
2360 Rudshøgda
Telefon: 22 25 75 03
E-post: post@sotin.no

Levert av